Tämä kontakti tuotti yhden ottelun pelikiellon

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt Classicin Nico Salolle yhden ottelun pelikiellon Joona Rantalan päähän osuneesta konntaktista F-liigan viidennessä loppuottelussa 29.4.

Kurinpitodelegaatio perustelee päätöstä seuraavasti:

Tilanteessa Nokian KrP:n Joona Rantala on saanut pallon haltuunsa omalla maalialueellaan selkä keskialuetta kohden ja lähtee kuljettamaan pomppivaa palloa kohti laitaa. Classicin Nico Salo tulee tilanteeseen kes-kialueen puolelta Rantalan selän takaa siten, ettei Rantalalla ei ole hänen pallofokuksestaan ja peliasennostaan johtuen mahdollisuutta nähdä Saloa kuin vasta hetki ennen kontaktia. Molemmat pelaajat juoksevat suoraan loivasti leikkaavalla linjalla ennen kontaktia. Kontaktitilanteessa Salo tekee pienen taklaavan liikkeen olkapäällään ja osuu Rantalaa päähän.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että vaikka molempien pelaajien toiminta on tilanteessa pelinomaista ja Salon pyrkimyksenä on riistää pallo Rantalalta eikä Salon tarkoituksena olisi taklata Rantalaa päähän, on Salo tul-tuaan Rantalan takaa tehnyt taklausliikkeen, joka osuu Rantalaa päähän. Kurinpitodelegaatio katsoo, että pelaaja on vastuussa toiminnastaan kentällä ja tehdessään tällaisen taklaavan liikkeen Salo on ottanut tietoisen riskin siitä, että hän aiheuttaa vakavan vaaratilanteen vastustajalle.
Lieventävinä seikkoina on huomioitu se, että Salon toiminta on tilanteessa ollut pääsääntöisesti pelinomaista ja hänen tavoitteenaan on ollut riistää pallo, jolloin hänellä on ollut tilanteessa pallofokus. Lieventävänä seikkana on myös huomioitava se, että Salon taklaava liike on ollut pieni. Lieventävänä seikkana on huomioitu vielä se, että Salon toimintaa on vaikeuttanut molempien pelaajien suuri tilannenopeus.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Salo on syyllistynyt raakaan rikkomuk-seen ja määrää Salolle yhden ottelun pelikiellon.

source

Watch Tämä kontakti tuotti yhden ottelun pelikiellon at Kaikki movies at Tämä kontakti tuotti yhden ottelun pelikiellon

39

Lisätyt 3 weeks ago
Kommentoi

Kategoriat ja avainsanat

Kaikki

Samankaltaiset videot