Radio N1ILO jälkipelit: 4. puolivälierä Koovee–EräViikingit 2–3 JA (31.3.2018)

EräViikingit voitti neljännen puolivälierän ajassa 70.24 tehdyllä jatkoaikamaalilla. EräViikingit voitti ottelusarjan 3–1 ja pelaa Naisten salibandyliigan välierissä ja kauden viimeisessä ottelussa mitalista.

Valmentaja Kim Takala korostaa ottelun olleen todella tasainen vääntö. Molemmat puolustivat hyvin, ja maalivahdit pelasivat huippupelin. Takalan mielestä ottelu oli molemmilta joukkueilta ylivoimaisesti laadukkain sarjassa. Kapteeni Henna Tapania välieräpaikan menetys harmittaa – varsinkin koko joukkueen puolesta. Tapani sanoo, ettei Koovee pystynyt pelaamaan niin vahvalla tasolla kuin pleijareita olisi pitänyt pelata. Molemmat tahtoivat ihan hirveästi, mutta kaveri tahtoi kanssa vielä niin paljon, että tuli tasoihin ja voittoon asti, kapteeni toteaa.

Helpolla eivät vieraat voittoaan vieneet. Tasainen avauserä oli maaliton, vaikka molemmilla oli paikat pariinkin täysosumaan. Ylimääräisiä sydämentykytyksiä aiheutti Kooveen Veera Kaupin ja Elvira Tyrmin täystörmäys viiden minuutin kohdalla. Törmäilijät huilasivat hetken ja Kaupin nenänvarsi kursittiin kokoon laastareilla, mutta molemmat pelasivat vielä avauserän aikana.

Kakkoserä (2–0) oli Kooveen, vaikka ei EräViikingitkään tyystin ilman paikkoja jäänyt. Avausmaali syntyi ottelun puolivälissä (Vallenius–Kauppi V). Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla, ja Koovee teki tälläkin kertaa omastaan myös maalin (Kauppi O–Aho). Kolmannessa erässä (0–2) EräViikinkien Laura Loisa torjui kymmenen laukausta ja joukkue onnistui kahdesti myös hyökkäyspäässä.

Jatkoaika oli tasainen, mutta EräViikinkien Milja Saarikoski räjäytti pankin ajassa 70.24. Vieraiden juhlat olivat valmiit.

Kooveen suoritus oli lähes puolivälieräsarjan ensimmäisen kotiottelun veroinen eli kokonaisuutena erinomainen. Mutta ei EräViikinkien voittokaan ollut vääryys, vaikka ratkaisun venyminen sunnuntaille olisikin ollut koko ottelusarja huomioiden kohtuullista. Nyt vieraiden kantti kesti paremmin. Toimittajan ekstraplussa lähtee Henna Tapanille, joka kävi kerta toisensa jälkeen voittamassa aloitukset, vaikka ei olisi itse ollut pelivuorossa kentällä. Aloitusvoittoja kirjattiin kuusi kahdeksasta.

Yleisö eli ottelussa mukana paremmin kuin yhdessäkään Kooveen koti- tai vierasottelussa tällä kaudella – tästä täytyy antaa lämmin rutistus kaikille kannustajille!

TAKALAN 1 X 2 (1=Koovee X=tasan 2=EräViikingit)

SEURAAVAKSI
EräViikingit jatkaa välieriin ja Koovee valmistautuu hetken tauon jälkeen liigakauteen 2018–2019. Onnea EräViikingeille jatkossa! Kotiyleisön toivotamme tervetulleeksi runsaslukuisena myös ensi kaudella!

Haastattelu, teksti ja kuva: Kimmo Pitkänen

source

Watch Radio N1ILO jälkipelit: 4. puolivälierä Koovee–EräViikingit 2–3 JA (31.3.2018) at F-liiga,Kaikki movies at Radio N1ILO jälkipelit: 4. puolivälierä Koovee–EräViikingit 2–3 JA (31.3.2018)