Radio N1ILO jälkipelit: 3. puolivälierä EräViikingit–Koovee 5–2 (28.3.2018)

Kooveen suoritus kolmannessa puolivälieräottelussa oli heikon ensimmäisen ja loistavan toisen ottelun puolivälistä. Molemmilla oli hetkensä, mutta EräViikingit hyödynsi maalipaikkansa ja ratkaisi lopulta päätöserän jälkimmäisellä puolikkaalla.

EräViikingit keskittyi avauserässä (1–0) pallonhallintaan, mikä ei sopinut Kooveen suunnitelmiin. Avauspeli tuotti paikoin Kooveelle vaikeuksia. Ensimmäisen maalitilanteensa tamperelaiset saivat vasta yhdeksän minuutin kohdalla, mutta erän loppupuoli oli tasaista vääntöä. Erien taitteen alivoima sujui Kooveelta mainiosti, mutta kerran pallo pysyi vain niukasti maaliviivan kentän puolella. Kakkoserässä (1–0) Koovee paransi otteitaan ja piti jo enemmän palloakin, mutta niin vaan EräViikingit onnistui erän lopulla toistamiseen maalinteossa.

Kolmas erä (3–2) alkoi kooveelaisittain pirteästi, kun Oona Kauppi kavensi näyttävästi. Eikä Roosa Salmelan ylivoimamaali muutamaa minuuttia myöhemmin jäänyt yhtään valjummaksi. 2–2-tilanteen hurmoksen mursi Taru Nordmanin taitava harhauttelu läpi Koovee-puolustuksen. Neljäs maali syntyi kaksi minuuttia ennen loppusummeria ja viimeinen tyhjiin ylivoimalla. Viimeistä maalia edelsi Kooveen Noora Laakson vakuuttava rangaistuslaukauksen torjunta.

Päävalmentaja Tiina Röning luonnehtii peliä hienoksi tasaiseksi väännöksi, jossa kaveri vei pidemmän korren. Kooveen ‘momentum’ oli tasoitusta seuranneet paikat tehdä johtomaali, mutta sen sijaan EräViikingit pystyikin hyödyntämään paikkansa Kooveen kannalta psykologisesti pahalla hetkellä.

Puolustaja Mia Vallenius myöntää EräViikinkien olleen selkeä pallon johtaja. Pallon perässä juokseminen ei sovi Kooveelle. Viimeistely vastustajalla on toiminut hyvin läpi koko ottelusarjan. Valleniuksen mielestä parasta pelissä oli kolmannen erän hieno nousu tasoihin ja muutos asenteessa.

Lauantain kotiottelussa (15.30) ottelusarja on katkolla EräViikingeille. Mia Vallenius odottaa Kooveelta samanlaisia otteita kuin viimeksi kotikentällä – ja sunnuntainahan lähdetään vielä voittamaan Mosalle.

Kuuntele jälkipelit!

TIINAN 1 X 2 (1=EräViikingit X=tasan 2=Koovee)

AutoCenter Areena, Korpikodinkatu 3, Linnainmaa

EräViikingit johtaa otteluvoitoin 2–1. Välieriin selviytyy kolmella voitolla.

Haastattelu, teksti ja kuva: Kimmo Pitkänen

source

Watch Radio N1ILO jälkipelit: 3. puolivälierä EräViikingit–Koovee 5–2 (28.3.2018) at Kaikki,Miesten Divari movies at Radio N1ILO jälkipelit: 3. puolivälierä EräViikingit–Koovee 5–2 (28.3.2018)