RADIO N1ILO: 3. PUOLIVÄLIERÄ CLASSIC–KOOVEE 10–2 (29.3.2017)

Kooveelta kohtuullinen avauserä (3–0). Toinen erä (1–2) erinomainen, varsinkin erän toinen puolikas. Kolmannessa erässä (6–0) ote tuntui kirpoavan heti erän aluksi vihellettyyn rangaistukseen. Classic teki ylivoimamaalin perään parissa minuutissa vielä kaksi maalia lisää. Kooveen Kristiina Tarkiaiselle tilastoitiin 28 torjuntaa, Classicin Laura Loisalle 12. Kooveelaisista tehokkain oli Oona Kauppi (1+1). Classicin ykköskentällinen oli pelissä pitelemätön, se teki maaleista seitsemän. Eliisa Alanko 4+0, Hanna Sipiläinen 1+3, Ella Alanko 1+2. Näillä tilastoilla Classic selvitti voittamattomana tiensä Naisten salibandyliigan välieriin.

– Classicin ykköskenttä oli maalinteon lisäksi murskaavan vahva muutenkin pallollisessa tekemisessä. Kun on iso liuta valmiita aikuispelaajia ja maajoukkuepelaajia, niin pitäähän sitä olla ihan hirveän monessa asiassa parempi kuin A-juniori-ikäiset pelaajat. Kyllä silloin on valmiimpaa fysiikkaa ja kokemusta tällaisista sarjoista, Kooveen päävalmentaja Tiina Röning muistuttaa.

Classicin kolmannen erän rynnistys sai alkunsa Kooveelle heti erän alkuun vihelletystä rangaistuksesta. Vaikka rangaistukset tuntuivat vierasjoukkuetta kannattajineen hieman tuskastuttavankin, ei siitä ole voiton – tai tasaisen taistelun – karkaamisen syyksi.

– No ei se mihinkään jäähypenkille kadonnut, kyllä se ihan pelaamalla hävittiin. Mutta kyllä se vähän sitä tunnelmaa latisti ja sitä parasta taisteluvirettä vei, Röning toteaa.

– Se ylivoimamaali vähän latisti meidän fiilistä ja uskoa siihen, että sieltä vielä noustaan. Minun näkemykseni mukaan siitä olisi voinut vielä nousta, mutta siihen olisi pitänyt uskoa ja tehdä tosi kovasti töitä. Kyllähän sen näki, että kaveri sai vähän draivia siitä, kun he pystyivät tekemään yhden heti erän alkuun, kapteeni Henna Haverinen sanoo.

Eteenpäin on kuitenkin menty, jos päävalmentajaa on uskominen. Esimerkiksi fysiikassa Classiciin verrattuna.

– Aikaisemmin olemme jääneet kuin akat tappelussa näissä kaksinkamppailuissa. Tahto ei loppunut, mutta usko varmaan sitten kuitenkin tämän tason vastustajaa vastaan. Pitäisi olla hirveän optimistinen, että uskoisi jostakin 7–2:sta nousevansa. Se on aika inhimillistä. Tahto pelata hyvin, tahto tehdä oikeita asioita, tahto taistella kunniakkaasti – se on tosi korkealla tässä joukkueessa, Röning kiittää suojattejaan.

– Kopissa oli tosi hyvä taistelufiilis, kaikki kyllä uskoivat ja halusivat tehdä tästä hyvän pelin. Me pelasimme kaksi erää tosi hyvin, harmi tuo viimeinen erä, Haverinen sanoo.

=============================
TIINAN TORKKARI:

KOOVEEN HYÖKKÄYS: 8
– hieman edellistä peliä pehmeämpää, enemmän maaleja paikoista

KOOVEEN PUOLUSTUS JA MV: 8
+ kaksi erää ihan hollilla – tiesimme, mistä veto tulee ja pääsimme eteen
– viimeisessä erässä puolustuksellisia virheitä

KOOVEEN FYSIIKKA: 8
– ei riitä vielä näihin karkeloihin…
+ …mutta olimme lähempänä kuin aikaisempina vuosina

KOOVEEN TAHTO: 18,5
+ tahto pelata hyvin on korkealla
– tahtoa tehdä maali joka tilanteesta ei ehkä osattu kaivaa

=============================

SEURAAVAKSI:
————————————————————-
A-TYTTÖJEN 1. VÄLIERÄ KOOVEE–ERÄVIIKINGIT SPIRALISSA PE 18.30
VALMISTAUTUMINEN UUTEEN, UPEAAN KAUTEEN
KAUSI 2017–2018 ENTISTÄ VALMIIMPANA MENESTYMÄÄN
————————————————————-

Tarkoituksenamme on palata Radio N1ILOssa kauden tuntoihin paremmin erikseen, kunhan ensin vähän sulatellaan. Ja kenties samassa yhteydessä voidaan luoda katse myös tulevaan. Mutta kyllä tämäkin juttu jonkinlaisen jälkikirjoituksen tarvitsee.

– Harmi, että menetimme jossakin vaiheessa menetimme muutamia pisteitä, mutta sille ei voi enää mitään. Mielestäni kuitenkin ansaitsimme tämän pudotuspelipaikan. Kausi oli hitusen ailahteleva, mutta pelasimme tosi hyvin joukkueena. Mielestäni se oli se kaikista tärkein juttu, kapteeni Henna Haverinen korostaa.

– Muistan, mikä oli tilanne vuosi sitten tänä päivänä. Muistan sen matkan, mitä kevät, kesä ja syksy oli – millaisesta tilanteesta joukkue rakennettiin ja millaisen työn tämä joukkue on tehnyt. Tässä ei välttämättä tuloksella mitata sitä, mikä on tärkeintä – nuoren joukkueen kasvua ja oppia. Uskon, että ensi kaudella tullaan näkemään tällä kaudella tehdyn työn hedelmät, päävalmentaja Tiina Röning päättää.

Classic jatkaa välieriin otteluvoitoin 3–0. Mutta jälleen, tälläkin kaudella, kaksi joukkuetta liigan pudotuspeleissä on osoitus Tampereen kovasta tasosta naisten salibandyssa.

Teksti ja haastattelu: Kimmo Pitkänen

-Video Upload powered by https://www.TunesToTube.com

source

Watch RADIO N1ILO: 3. PUOLIVÄLIERÄ CLASSIC–KOOVEE 10–2 (29.3.2017) at F-liiga,Kaikki movies at RADIO N1ILO: 3. PUOLIVÄLIERÄ CLASSIC–KOOVEE 10–2 (29.3.2017)

538

Lisätyt 6 years ago