"Oli tasaisempi, mitä moni odotti" – Meri-Helmi Höynälä Norja-voiton jälkeen

Suomi MM-alkulohkon ykkönen – Norja nöyrtyi nihkeällä esityksellä

Suomi päätti alkulohkonsa Singaporen MM-turnauksessa voittoon Norjasta maalein 6-3 ja sijoittui lohkon A ykköseksi. Suomen turnaus jatkuu puolivälierällä torstaina klo 11 Suomen aikaa.

Suomen odotettiin säästelevän voimiaan altavastaajaa vastaan, ja avauserä sujuikin odotetusti. Sofia Leino rankaisi Norjan hukkaamasta pallosta avausmaalilla, Veera Kauppi sivalsi My Kippilän pitkästä diagonaalisyötöstä eron kahteen ja Norjan vastaiskusta iskemän kavennuksen jälkeen Laura Rantanen nosti erän loppusekunneilla taukolukemiksi 3-1. Toinen erä oli kuitenkin täysin tasainen, ja yhtä lailla Suomen kanssa tekopaikkoja luonut Norja nousi ylivoimalla jo maalin päähän. Tappioerää ei Suomi sentään kokenut, kun vahvasti pelannut Meri-Helmi Höynälä runnoi päätösminuutilla omasta kakkospallostaan Suomelle neljännen osuman.

Kolmanteen erään piti Suomen lähteä näyttämään tasoeroa, mutta alku ei siltä näyttänyt. Suomen nimekkäin viisikko valui hyökkäyspäässä liian syvään, ja Rikke Ingebrigtsli Hansen viiletti vasenta laitaa vastaiskuun iskemään haastajan taas maalin päähän. Sitten jo hiukan helpotti: puolustaja Emilia Pietilä avasi MM-maalitilinsä laukauksella keskeltä sektoria oikeaan yläkulmaan, ja ylivoimalla tuli lisää. Oona Kauppi tarjoili kulmavapaalyönnin maalin taa Miisa Turuselle, ja nopeakätinen eteläkarjalainen kiepautti pallon vanhanaikaisella hyvin torjuneen Maiken Ellisin verkkoon.

source

Watch "Oli tasaisempi, mitä moni odotti" – Meri-Helmi Höynälä Norja-voiton jälkeen at Kaikki movies at "Oli tasaisempi, mitä moni odotti" – Meri-Helmi Höynälä Norja-voiton jälkeen