"Näytettiin, että ollaan kova jengi" – Veera Kauppi ja Sveitsi-voiton analysointi

Suomi kahden erän dominoinnilla voittoon Sveitsistä

Suomi jatkoi salibandyn naisten MM-turnausta Singaporessa kaatamalla alkulohkon odotetussa kärkiottelussa Sveitsin komein lukemin 9-5. Suomi dominoi kaksi erää täysin karaten jo 8–1-johtoon mutta lähes koko päätöserän ilman maalivahtia painanut Sveitsi äityi vielä kelpo kiriin.

Suomi sai peliin heti hyvä alun, kun maalipaikkaan päässeen Milla Nordlundin maila sidottiin ja My Kippilä sijoitti tuomitun rangaistuslaukauksen varmasti ohi Lara Heinin. Erän puolivälissä Johanna Homi kiskaisi vastaiskusta eron kahteen. Toinen erä oli täydellistä Suomen dominointia, kuten numerot 6-1 kertovat. Oona Kauppi osui erän alkuun, vartijansa pudottanut Milla Nordlund vapautti Sara Piispan sivaltamaan pallon tyhjiin, Oona Kauppi napautti Miisa Turusen ilmasyötön verkkoon, Meri-Helmi Höynälä osui Mia Valleniuksen voitettua vartijansa laidassa ja Veera Kauppi nosti tilanteeksi jo 7-0. Sveitsi avasi maalitilinsä takatolpalle lähetetyn syötön käännyttyä suomalaispelaajan mailasta verkkoon, mutta Suomi iski vielä erän viimeisellä sekunnilla. Daniela Westerlund syötti poikittain, ja My Kippilän kaukolaukaus viuhui etukulmaan.

Sveitsi lähti heti päätöserän alusta hakemaan rohkeasti kavennuksia ilman maalivahtia ja saikin otteen väännettyä selvästi itselleen. Riskipeli toi myös tulosta paineen puserrettua Suomen puolustuksen pieneksi. Suomessa F-liigan kultaa 2021 juhlinut Celine Stettler sijoitti yläkulmaan ensimmäisen kavennuksen, ja kohta rankaisi Nathalie Spichiger Suomen oman pään harhasyötöstä. Samalla Suomi otti aikalisän rauhoittamaan tilannetta. Sveitsi kavensi erän lopulla vielä kahdesti kuudella viittä vastaan, mutta välissä Hanna Niemelä ehti liidättää Suomelle yhdeksännen osuman takaisin maalilleen rynnänneen Lara Heinin myöhästyttyä hiukan.

Suomella riitti edelleen terveyspuolella mietittävää, kun eilen nilkkansa loukannut Alma Laitila ei tänään ollut kokoonpanossa ja nyt jäi Milla Nordlundin ottelu kesken.

Suomi päättää alkusarjan maanantaina klo 13 Suomen aikaa ottelulla Norjaa vastaan.

source

Watch "Näytettiin, että ollaan kova jengi" – Veera Kauppi ja Sveitsi-voiton analysointi at Kaikki movies at "Näytettiin, että ollaan kova jengi" – Veera Kauppi ja Sveitsi-voiton analysointi