“Mulla ei oo mitään selitystä” – Kapteeni Veera Kauppi MM-finaalitappion jälkeen

Avauserän kooma sulatti Suomen MM-unelman

Suomen haave salibandyn naisten MM-kullasta jäi taas haaveeksi, kun Ruotsi nappasi yhdeksännen perättäisen mestaruutensa lyömällä Suomen Singaporen finaalissa maalein 6-4. Ratkaisuksi muodostui ottelun ensimmäinen erä, jonka Ruotsi vei 6-0.

Suomen piti lähteä MM-finaaliin parhaista asetelmista pitkään aikaan, mutta oma peli mureni saman tien. Maja Viström iski heti avausminuutilla My Kippilältä täysin maisemaan karanneesta syötöstä 1-0, liikaa tilaa saanut puolustaja Moa Tschöp kohta 2-0 ja vielä Lisa Carlsson kaukaa helposti 3-0. Krista Niemisen vaihto Suomen tolppien väliin Noora Vuorelan tilalle ei sekään vyöryä hidastanut. Seuraavaksi lirautti pallon Amanda Delgado Johansson etukulmasta sisään, sitten Suomen ykkösviisikon sisään kiemurrellut Maja Viström tähtäsi takayläkulmaan 5-0 ja vielä viimeisellä minuutilla nautiskeli Ellen Rasmussen taukolukemiksi 6-0 taas Suomen karkeasta oman pään harhasyötöstä.

Ruotsi hallitsi toistakin erää, muttei Suomen onneksi jatkanut maalipaikoissa aivan yhtä terävänä. Suomi koetti erän puolivälissä hetken jopa ilman maalivahtia mutta ilman tulosta. Erän viimeisellä minuutilla aukesi viimein Suomenkin maalitili, kun Milla Nordlund levitti pallon vasempaan laitaan ja Sara Piispan suora laukaus painui Lovisa Hedinin maalin etukulmaan. Kolmannessa erässä Suomi alkoi jo lähestyä omaa tasoaan, ja tulosta tuli kahdessa ylivoimapelissä. Ensin Miisa Turunen ohjasi takatolpalta sisään Oona Kaupin tarkan syötön, ja seuraavaksi Oona Kauppi jatkoi itse Jenna Saarion luukulle pelaamasta pallosta 6-3. Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Suomi otti aikalisän ja maalivahti Krista Nieminen alkoi juosta penkille. Jenna Saario livautti vielä pallon etukulmasta sisään ja Suomen kahden maalin päähän, mutta sitten loppui nousujohteiselta kiriltä aika kesken.

source

Watch “Mulla ei oo mitään selitystä” – Kapteeni Veera Kauppi MM-finaalitappion jälkeen at Kaikki movies at “Mulla ei oo mitään selitystä” – Kapteeni Veera Kauppi MM-finaalitappion jälkeen