Maalikooste: Suomi – Tshekki 7-8 (U19-naiset)

Suomen U19-naiset jäivät vaille palkintoa EFT-tapahtuman avausottelussa Tshekkiä vastaan. Varsinainen peliaika päättyi tasalukemiin, mutta rangaistuslaukausten jälkeen taululla olivat luvut 7–8 vieraille.

Tshekin voimapelaaja oli Lucie Baldreichova, joka vei ottelun kolmannella maalillaan joukkueensa 6–5-johtoon kolmannen erän alkuminuuteilla. Suomi käänsi tilanteen edukseen viimeisellä kymmenminuuttisella. Ensin Nowa Veteläinen Lindgren laukoi tasoituksen ja sitten Tanja Parviaisen löysä kaukolaukaus pomppi tshekkivahti Veronika Novotnan taakse luvattoman helposti. Se ei kuitenkaan riittänyt voittoon. Lopun minuutit Tshekki painoi ilman maalivahtia ja onnistui tasoittamaan ottelun 39 sekuntia ennen summeria, kun Sofie Gocova iski kaukalon päädystä kimmonneen pallon sisään.

Rangaistuslaukauksissa suomalaisista onnistui Milla Granlund, Tshekin merkkauttaessa kaksi onnistunutta suoritusta.

Suomen päävalmentaja Simo Leppänen oli kriittisenä ottelun jälkeen.
– Harmittaa. Avauspelaamisessa oltiin paikallaan. Pitäisi olla aktiivisempi pallottomana ja pallollinen pelaaja ei saisi pysähtyä. Lisäksi oltiin pehmeitä maalin edessä ja alueilla, joista maalia ei saisi tehdä. Jälkimmäinen on ihan asennekysymys. Näitä käydään huomiseen peliin läpi.

Hyvääkin oli.
– Parviaisen kenttä pelasi hyvin ja eka erän jälkeen, kun ryhdyttiin haastamaan rohkeammin, saatiin onnistumisia.

Ottelun alku oli Suomelta tahmea. Granlundin avausmaalin jälkeen Tshekki iski kolme maalia nopeaan tahtiin. Suomen paras jakso osui toiseen erään, jossa Bea Taipale, Pinja Suhonen ja Taipale uudelleen käänsivät 2-4-tilanteen 5-4:ään vajaassa kahdessa minuutissa.

– Pitää miettiä miksi oltiin ekassa erässä niin pehmeitä, vaikka oltiin valmistauduttu hyvin. Pienestä oli lopulta kiinni. Lopussa kun olisi ollut malttia, niin pelaajamme olisi päässyt yksin läpi. Ja purkupallo juuri ennen Tshekin tasoitusta oli hätäinen. Kypsyyshommia, joita opetellaan vielä ennen MM-kisoja.

Huomenna Suomi saa vastaansa Sveitsin, joka hävisi tänään Ruotsille 2-7.

Ottelukuvia täällä.

Euro Floorball Tour, Turku 20.10.2023
Suomi U19 – Tshekki U19 7-8 rl (1-3, 4-2, 2-2, 0-1)
1. erä: 4.48 Milla Granlund (Veera Kurikkala) 1-0, 15.14 Lucie Baldreichova (Sofie Gocova) 1-1, 18.42 Anna Sigmundová (Andrea Breska) 1-2, 19.00 Karolína Liskovkova (Barbora Loviskova) 1-3.
2. erä: 26.27 Tanja Parviainen 2-3, 29.40 Breska (Baldreichova) 2-4, 34.14 Bea Taipale (Jenni Leppänen) 3-4, 35.23 Pinja Suhonen (Janina Rinne) 4-4, 36.04 Taipale (Jenni Leppänen) 5-4, 38.32 Baldreichova (Breska) 5-5.
3. erä: 44.40 Baldreichova 5-6, 52.09 Nowa Veteläinen Lindgren (Suhonen) 6-6, 53.56 Parviainen 7-6, 59.21 Gocova (Karolina Klubalova) 7-7 (im).

Rl-kisan voitti Tshekki.

Torjunnat: Julia Saarinen, Suomi 9+2+10=21, Veronika Novotna, Tshekki 1+3+2=6

Jäähyt: Suomi 0 min., Tshekki 0 min.
Suomen parhaana palkittiin Milla Granlund.
Erotuomarit: Christian Crivelli ja Davide Rampoldi, Sveitsi

source

Watch Maalikooste: Suomi – Tshekki 7-8 (U19-naiset) at Kaikki movies at Maalikooste: Suomi – Tshekki 7-8 (U19-naiset)