Hanna Niemelä puolivälieräottelun jälkeen – "Pallollisesti ollaan tosi vahvoja"

Suomi selvitti ilman vaikeuksia tiensä Singaporen MM-kisojen neljän parhaan joukkoon, kun Puola kaatui torstain puolivälierässä maalein 11-2. Lauantaina klo 11 Suomen aikaa pelattavan välierän vastustaja tulee puolivälierästä Tšekki—Tanska.

Muut puolivälieräparit ovat Ruotsi–Latvia ja Sveitsi–Slovakia.

Suomi ratkaisi ottelun jo avauserän toisella puolikkaalla karaten 2–1-johdosta lukemiin 7-2. Puola kavensi vielä Hanna Niemelän ja Sara Piispan Suomelle laukoman kahden maalin johdon yhdeksi, mutta jo 14 minuutin kohdalla Niemelä oli saanut hattutempun täyteen yllätettyään Klaudia Jachymiakin kierrosta hiukan helposti. Oona Kauppi, Milla Nordlund ja viime sekunneilla vielä Sara Piispa repivät eron tavoittamattomaksi.

Toinen erän tahkottiin maaleitta Suomen säästellessä jo voimiaan viikonlopun ratkaisupeleihin, mutta kolmannessa Puolan verkko taas venyi. Johanna Homi kurotti yhdellä kädellä tilanteeksi 8-2, Veera Kauppi osui maalivahdin torjunnan kautta, Jenna Saario suti ylivoimalla pallon luukulta sisään ja Johanna Homi iski Meri-Helmi Höynälän syötöstä jo erän toisensa.