"Ei tässä kauhean pettynyt voi olla" – Päävalmentaja Lasse Kurronen MM-välierävoiton jälkeen

Superkaksoset johtivat Suomen MM-finaaliin – Tšekki taipui 8-2

Veera Kauppi hurjasteli tehot 4+1 ja Oona Kauppi 1+4, kun Suomi eteni Singaporen MM-turnauksen finaaliin kaatamalla Tšekin 8-2. Sunnuntaina klo 13 Suomen aikaa alkavan loppuottelun vastustaja tulee päivän toisesta välierästä Ruotsi—Sveitsi. Huipennus nähdään suorana Ylen TV2:ssa.

Suomi sai välierään unelma-alun, kun Oona Kauppi jo toisella minuutilla kruunasi pallonriiston lakaisemalla Veera Kaupin poikkisyötön takatolpalta verkkoon. Ote valui vähitellen koko ajan voimakkaammin Tšekille, mutta toisenkin maalin iski Suomi. Miisa Turunen riisti pallon keskiviivalla ja superkaksoset hoitivat loput Veera Kaupin kiertäessä Oona Kaupin syötön jälkeen Suomessakin pelanneen maalivahti Jana Christianovan. Erätauolla eroa oli kuitenkin vain yksi maali Tšekin päästyä kaventamaan nopeasta vapaalyönnistä.

Tšekki prässäsi vahvasti toisessakin erässä ollen niskan päällä kaksinkamppailuissa, mutta maalinteossa oli Suomi terävämpi. Veera Kauppi kiersi laidasta iskemään 3-1 ja Miisa Turunen sai sijoittaa pitkän avauksen jälkeisestä irtopallosta jo 4-1. Suomella on ollut koko viikon vaikeuksia alivoimalla, ja niin myös tänään, kun Denisa Ratajovan kaukolaukaus viidellä neljää vastaan kiersi Suomen verkkoon. Sitten jatkettiin kuitenkin tutulla kaavalla: Maalille sekunniksi yksin unohtunut Jenna Saario sivalsi verkkoon maalia kiertäneen Sara Piispan tarjoileman pallon, ja erän lopussa iskivät jälleen superkaksoset. Oona Kauppi tarjoili kulmavapaalyönnin, ja Veera Kauppi löysi kuin löysikin etuyläkulmasta pallonmentävän aukon.

Päätöserässä Suomi löysi koko ajan enemmän tilaa Tšekin prässin takaa ja pystyi myös pitämään itse palloa. Maalejakin saatiin, kun ensin My Kippilä kiskaisi pallon ylivoimalla upeasti maalin kattoon. Iltapäivän huipennuksena maalivahti Noora Vuorela avopaikan torjuttuaan vielä vapautti heitolla Veera Kaupin läpiajoon, ja maailman ykköspelaaja harhautti maalivahdin nostaen pallon rystyltä varmasti verkkoon.