Naisten salibandyliigan pronssiottelu (19.4.2019): Koovee–TPS 9–3 (2–1, 2–0, 5–2)

Koovee pääsi ensimmäistä kertaa mitalin makuun Naisten salibandyliigassa voittamalla TPS:n pronssipelissä kotikentällään selvin lukemin. Molemmat seurat olivat naisten mitalipelien ensikertalaisia. Koovee hyödynsi maalipaikkansa tehokkaasti, kun taas TPS osui useammin maalin kehikkoon kuin maaliin.

Päävalmentaja Kari Lehtisalo korostaa jälkipeleissä maalinteon onnistumisen ohella myös sitä, että Koovee pystyi peluuttamaan tehokkaana häärinyttä ykkösketjuaan TPS:n kakkosta vastaan, ja Kooveen kakkonen pystyi puolestaan pitkälti jarruttamaan TPS:n huippuluokan ykkösketjun voittokulkua. Kapteeni Henna Tapani korostaa koko jengin taisteluilmettä ja tähyilee jo mitalin kirkastamiseen ensi kaudella. Hän muistuttaa myös, että menestyksekkääseen kauteen tarvittiin myös aika velho penkin takana.

Ensimmäisen erän käsikirjoitus oli erikoinen. TPS oli ylivoimainen ottelun alussa, mutta Koovee kuittasi maalin heti ensimmäisestä kunnon paikasta. Kahden TPS:n tolppalaukauksen jälkeen oli jälleen Kooveen vuoro onnistua. TPS:n kavennus tuli erän loppupuolella, kun Koovee oli jo saanut pelin juonesta kiinni. Myös toisen erän 2–0-lukemat imartelevat Kooveeta, vaikka avauserän kaltaiseen rynnistykseen turkulaiset eivät enää yltäneetkään. Päätöserässä Koovee ei antanut mahdollisuuksia loppukiriin.

Tehotilastoa dominoi Tuulia Aho, joka oli mukana kuudessa maalissa yhdeksästä (3+3). Kahteen maaliin ylsivät Johanna Homi ja Jemina Ruostila. Mia Vallenius merkkautti tehot 1+1 ja Ellinoora Huotari sijoitti päätöserän rankkarin kylmän varmasti oikeaan alakulmaan. Vieraiden tehokkain oli Sofia Leino (1+1).

Kausi on päättynyt voitettuun mitaliin, josta tuskin kukaan uskalsi ennen kautta edes uneksia. Lämmin kiitos joukkueen ja taustatoimijoiden lisäksi niin kotikentällä kuin kotikatsomoissa Kooveen kaudessa mukana eläneille!

Katsojan Bellat (Kooveen parhaat yleisön mielestä)
————————————————————————-
1. erä: Johanna Homi
2. erä: Mia Vallenius
3. erä: Noora Laakso

Karin 1 X 2 (1 = Koovee, X = tasan, 2 = TPS)